Odoo + afbeelding en tekst

Workshop werken met de kriebelbox

Ben je leerkracht op een school voor basisonderwijs? Werk je in de kinderopvang of als kindercoach. Merk je ook dat de kinderen minder de tastzin gebruiken. Vind je het ook belangrijk aandacht te besteden aan dit waardevol zintuig voor de cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen. Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze praktische en interactieve workshop leer je hoe je kinderen kunt stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch.

Wat ga je leren?

Tijdens deze workshop krijg je achtergrondinformatie over hoe en waarom aanraakspel en onderlinge kindermassage werkt.

Daarnaast passeert een schat aan aanraakwerkvormen en voelmaterialen en -spellen de revue. Hier ga je ook mee aan de slag. In de online versie van de workshop kan je wel kennismaken met we werkvormen. Het zelf ervaren van deze werkvormen wordt lastiger online.

Aan het eind van deze workshop ga je ontspannen en vol ideeën naar huis en/of sluit je je scherm af vol inspiratie om met de kinderen aan de slag te gaan. 

De workshop kan online gegeven worden en fysiek op locatie, datum en tijdstip in overleg. De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven door onze trainster Sanne van Mulligen. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Werken met de tastzin is o.a. belangrijk:

  • voor de ontwikkeling van een gezond lichaamsbesef: een gezond lichaamsbesef geeft zelfvertrouwen en een gevoel van veiligheid.

  • in de ondersteuning van het leerproces: hoe meer zintuigen je gebruikt, hoe beter nieuwe leerstof wordt opgenomen.

  • om rust en ontspanning te kunnen ervaren: bij gewenste, respectvolle aanraking komt o.a. oxytocine vrij. Dit is het  hormoon van rust, verbondenheid en herstel.

  • in het leren aangeven en respecteren van grenzen.

Speciaal voor:

Leerkrachten speciaal of regulier basisonderwijs, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, BSO of de peuteropvang, gastouders en kinder-coachen. 

Inhoudelijke vragen over de training of een vrijblijvend adviesgesprek?   

Aanvullende mogelijkheden

Workshop Kids Massage kriebelbox de luxe

Workshop met HKM boekje voor jonge kinderen, grote HKM wobbel boek + 10 kriebelspeeltjes.

Workshop baby- en kindgebaren

De Baby- en kindergebarenmethode geeft een kind een stem letterlijk in beide handen, het overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het jonge kind.